“Eko grad”

05.06.2014. 15:44
eko-620x350

Centralni gradski trg danas je bio u znaku ekologije. Završna manifestacija projekta “Živimo (Eko)logično” koji su zajednički realizovali javna preduzeća Komunalac, Regionalna sanitarna deponija, Plus radio, osnovne škole “8.septembar” , “Dušan Radović I PU “Čika Jova Zmaj, na Svetski dan zaštite životne sredine,okupila je veliki broj dece, ali I starih I to s jednim ciljem, da ukaže na značaj očuvanja sredine u kojoj živimo.

O vrednosti projekta “Živimo (Eko) logično” najbolje govori podatak da su u proteklom periodu osnovci, ali I predškolci bili uključeni u akcije prikupljanja pet ambalaže kao I čišćenja svojih školskih dvorišta. Javna preduzeća su ih za trud nagradila uredjenjem prostora u okviru škole, podeljene su I kante za smeće kao I žičani kontejneri za odlaganje plastične ambalaže. Deca su učestvovala I u izradi likovnog I literarnog temata na temu zaštite životne sredine, a najuspešnijima danas su dodeljene I prigodne nagrade. Evo kako neki od njih komentarišu značaj ovakvih akcija.

Na izložbenim štandovima deca su danas po simboličnim cenama prodavala svoje radove izradjene od recikliranih materijala, a sav prihod biće dat u humanitarne svrhe, za poplavom ugrožena područja. Današnju manifestaciju zatvorili su mališani PU Čika Jova Zmaj igrom I pesmom “Pozdravljajući proleće”.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot