Košenje trave oko korita Gradašničke reke

05.06.2014. 10:18
kontejner-290x166

Da li će I kada biti okošeno korito Gradašničke reke , pitanje je koje poslednjih dana često postavljaju stanovnici naselja u neposrednoj blizini ove reke. Ne samo zbog izgleda već I gmizavaca koji su počeli da ulaze u dvorišta, odgovor na pitanje kada će biti okošena trava potražili su I od naše redakcije, a mi smo se obratili nadležnima u JP “Srbija vode”, tačnije vodoprivrednom centru Morava u Nišu. Kako je za Pi kanal izjavio Dragoljub Miljojković, direktor ovog centra, sa košenjem trave se kasni zbog Zakonske procedure koja nalaže organizovanje postupka javne nabavke.

Ovo važi za sve vodotokove u državnom sistemu za odbranu od poplava, tako da se sprovodjenje redovnih mera održavanja po potpisivanju ugovora sa izvodjačem radova početak aktivnosti očekuje I na reci Nišavi kao I na kanalima I uredjenom poljoprivrednom zemljištu. Što se tiče urušavanja postojećeg sistema na Nišavi, kako Miljojković kaže, stručne službe su već obišle teren I nekoliko je razloga za trenutnu situaciju.

Prema Miljkovićevim rečima aktivnosti na sanaciji urušenog korita Nišave trebalo bi uskoro da počnu ali će iz ovog preduzeća insistirati da se svi radovi koje obavljaju drugi sistemi I firme sprovode u skla du sa izdatim vodnim aktom.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot