Izmene Zakona o poreskom postupku

08.07.2014. 12:27
poreska prijava--foto-tyreus-com_f

Prema usvojenim izmenama Zakona o poreskom postupku, a koji je stupio krajem prošle nedelje na snagu, firme ili preduzetnik koji ne podnesu poresku prijavu, ne obračuna i ne plati porez može da računa da će platiti kaznu od 30 do 100 odsto iznosa duga, ali ne manje od pola miliona za firme i 100.000 dinara za preduzetnike.
Ako ne podnese prijavu, obračuna, ali ne plati porez, firmi ili preduzetniku naplatiće se kazna od 20 do 75 odsto iznosa duga, ali ne manje od 400.000 dinara za firmu odnosno 80.000 dinara za preduzetnika. Ko podnese prijavu, a ne plati porez može da računa na kaznu do dva miliona dinara.
Izmene Zakona o poreskom postupku I poreskoj administraciji donele su još niz kazmenih mera koje zahtevaju I od fizičkih lica I preduzetnika I firmi da svoje obaveze izmiruju na vreme. Na primer, ako firma ili preduzetnik zakasni s dostavljanjem potrebne dokumentacije, plaća kaznu od 100.000 dinara,a svakog ko zapošljava radnike na crno, odnosno bez validnog ugovora o radu poreznici će zatvoriti na period do šest meseci.

Share This:

Restoran SUNCE Dimitrovgrad

Restoran SUNCE Dimitrovgrad