Završen 10.Medjunarodni festival folklora u Pirotu

09.08.2014. 07:06
bugarska

Iako su kasna popodnevna kiša I tmurno nebo nad Pirotom ozbiljno pretili da zatvaranje 10. jubilarnog Medjunarodog festivala folklora sa Omladinskog stadiona premeste u salu Doma vojske, poslednje večeri ove manifestacije gosti iz Bugarske, Republike Srpske, Španije , Crne Gore I folklorci grada domaćina sinoć su pred pirotskom publikom ipak igrali na otvorenom. Kako to obično I biva završnica festivala bila je u znaku najlepših koreografija folklornih ansambala , sa izuzetkom folklornog ansambla iz Gruzije,čiji članovi sinoć nisu nastupali zbog osetljivosti kostima na vremenske prilike koje su nas zadesila. Ako se kišovito vreme koje je obeležilo otvaranje pa I zatvaranje festivala izuzme , jubilarni festival folklora u Pirotu , prema rečima Miška Ćirića , direktora Doma kulture ispunio je očekivanja organizatora ,učesnika ,ali I publike.

Za proteklih 10 godina festival folklora u Pirotu okupio je više od 2 000 učesnika iz preko 20 zemalja sveta. Trodnevna manifestacija koja je po mnogo čemu specifična pre svega za same učesnike, počev od defilea gradskim ulicama, preko nastupa na otvorenoj sceni pa do večernjih druženja, zahteva dobru I kompleksnu organizaciju koja je I ovoga puta bila na zavidnom nivou.
Tradicionalne španske igre , igre iz okoline Plužine, šopske ali I igre iz okoline Vranja, Pomoravlja , Gnjilana I Šokačke igre samo su neke od koreografija u kojima su Piroćanci uživali poslednje večeri festivala. Po završetku koncerta koji je trajao skoro dva sata, učesnicima su podeljene zahvalnice nakon čega je priredjen I tradicionalni vatromet kojim je I zvanično zatvoren 10. Medjunarodni folklorni festival u Pirotu.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot