Otvorena izložba fotografija Raše Milojevića

15.08.2014. 09:22
rasa-milojevic-vragolan-niggler

“Kina- ljudi-ulica” naziv je tematske izložbe fotografija Raše Milojevića, autora iz Zaječara ,koja je sinoć u okviru Pirotskog kulturno sportskog leta otvorena u galeriji “Čedomir Krstić”. Kako je prilikom otvaranja izložbe izmedju ostalog istakla Radmila Vlatković, direktorka Galerije, portret I svakodnevne scene iz autorskog ugla posmatranja ovoga puta posmatrače uz pomoć samo 34 fotografija vode na istok, do Kine, kako bi na neposredan način sagledali život ovog naroda, što predstavlja autorovo traganje I pronalaženje čoveka na margini življenja u okviru savremenih tokova. Ovim serijalom iz Kine se Milojević, kako je rekla, naročito pozabavio poetikom istinitog, gde njegove fotografije predstavljaju život univerzalnim I razumljivim jezikom.

Izložba ima svoj sadržaj,život ulice I portret u svakodnevnom ambijentu satkanom od malih običnih stvari sa trenucima zadovoljstva njenih aktera. Samu srž ljudskog življenja u Kini Milojević je predstavio fotografijama u crno beloj tehnici.

Raša Milojević je rodom iz Zaječara. Član je likovnog udruženja “Sart”, fotosaveza Srbije, fotografskog društva Amerike, Ujedinjenih medjunarodnih fotografa, Bugarske fotografske akademije I osnivač foto kluba “202” u Zejčaru. U Pirotu je više puta izlagao svoje fotografije, a izložba “Kina- ljudi-ulica” u galeriji “čedomir Krstić” biće otvorena u narednih nekoliko dana.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot