Izložba “U ime naroda” u Pirotu

18.08.2014. 11:36
u-ime-naroda36

Povodom otvaranja izložbe “U ime naroda! Politička represija u Srbiji 1944. do 1953.godine” , autora dr Srdjana Cvetkovića , koju je za tri I po meseca u Beogradu videlo više od 35 000 ljudi, danas je u dvorištu muzeja Ponišavlja održana konferencija za novinare. Organizator dvodnevne multimedijalne izložbe je UG “Dogmatika” , a program se realizuje u okviru Pirotskog kulturnog leta pod pokroviteljstvom SO I u saradnji sa Muzejem Ponišavlja I TO Pirot.

Kako je na konferenciji izmedju ostalog istakao dr Cvetković, autor izložbe prva muzejska postavka u Srbiji o višedecenijskim tabu temama: likvidacijama, masovnim streljanjima bez suđenja, kao i montiranim suđenjima “narodnim neprijateljima”, Golom otoku i drugim logorima, prinudnom otkupu i kolektivizaciji, nameštenim izborima, kultu ličnosti, i ideološkoj represiji u periodu od 1944. do 1953. , svoju turneju započinje u Pirotu, rodnom kraju autora.

Izložba “U ime naroda” u dvorištu muzeja Ponišavlja biće održana u petak 22. I subotu 23. avgusta sa početkom u 20 sati. Pored autora učestvovaće I Zorica Marinković, koordinator izložbe, kao I lokalni publiciste I istoričari Istorijskog arhiva u Pirotu. Razgovor sa dr Srdjanom Cvetkovićem možete pogledati u sutrašnjem izdanju emisije Boje grada.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot