Hoće li biti liste čekanja u PU “Čika Jova Zmaj”?

27.08.2014. 10:38
Lane-620x350-300x169

U toku prvog upisnog roka u PU “Čika Jova Zmaj” stigli su zahtevi za upis 1088 mališana. To je za oko 200 dece manje nego prošle godine. Pa ipak lista čekanja mogla bi da bude oformljena jer u vrtićima nije trenutno uposlen dovoljan broj vaspitača, izjavio je gostujući u emisiji Boje grada Miloš Todosijević, direktor Pirotske predškolske ustanove. Zbog toga je ustanova prema Todosijevićevim rečima poslala zahtev Ministarstvu prosvete za prijem 11 radnika: vaspitača , medicinskih sestara vaspitača I pomoćnih radnika.

Prema Todosijevićvim rečima, u suprotnom radna godina I realizacija Plana u programa biće započeti sa raspoloživim kadrovima uz poštovanje zakonski propisanih normativa, a lista čekanja ove za razliku od prethodne godine biće realnost I u Pirotu.
Kada je o pripremama za novu radnu godinu reč, tokom letnjeg raspusta u većini objekata se radilo na uredjenju I poboljšanju uslova za prihvat dece. U vrtiću Lane je realizovana treća faza zamene stolarije čime je u potpunosti završen ovaj posao u objektu, radilo se na krečenju prostorija, postavljanju pvc poda, zameni instalacija, potpunoj rekonstrukciji dečijih kupatila, kupljena je I nova veš mašina, u saradnji sa Sportskim centrom završena drvena ograda oko igrališta. U narednom periodu uslediće realizacija projekta uredjenja dvorišta za koji su odobrena sredstva preko LPA za decu, a jedan od kapitalnih projekata jeste I priključenje dva objekta na gradski toplovod.

Do kraja kalendarske godine biće nabavljeni I novi ormarići , stolovi , stolice I ostala oprema za radne sobe. Ulagalo se I u ostalim objektima. U vrtiću Prvomajski cvet su zamenjeni podovi u dve radne sobe, uredjuju se I oluci na zgradi a ovih dana biće prosledjen I zahtev nadležnim institucijama za pomoć u realizaciji projekta rekonstrukcije celog objekta. U vrtiću Neven pored krečenja u uredjivanja dela fasade,izmedju ostalog zamenjen je I pod u 3 prostorije, otklonjeni kvarovi u kupatilima I u saradnji sa JP Komunalac postavljene klupe. Kako bi boravak dece bio što prijatniji I bolji radilo se na uredjenju I u svim ostalim objektima PU Čika Jova Zmaj.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot