Održana sednica SO Pirot

26.09.2014. 12:03
Zgrada-opstine-Pirot-480x362-300x226

Najveću pažnju odbornika na prvoj jesenjoj redovnoj sednici SO Pirot zadobila je tačka razmatranja izvršenja budžeta Opštine za prvih šest meseci. Zbog čega se o ovom izveštaju koji podrzaumeva realizaciju planiranih sredstava za period od 1. januara do 30. juna raspravlja tek sada i ima li neravnomernosti u njegovom izvršavanju samo su neka od pitanja koja su za govornicom postavljali odbornici. Nakon jednočasovne rasprave Izveštaj o izvršenju budžeta je usvojen.
Kako je nakon toga istakla načelnica Odeljenja za finansije Jagoda Šnele , zaključno sa 30.junom prihodi i primanja beleže ostvarenje od nešto više od 658.500 000 dinara
i to predstavlja 46,41% ukupno planiranih prihoda i primanja za ovu budžetsku godinu
što je za 3,59% manje od idealnog, a
rashodi i izdaci sa 34,91% što je za oko 15,09% manje od idealnog trošenja.
Odbornici izvršne vlasti i opozicionih stranaka polemisali su danas dosta i o tačkama koje se tiču JP “Gradska toplana”. Usvojeni su neki amandmani odbornika, izmedju ostalog usvojen je I amandman koji se tiče odredjivanja lokacije za autopijacu, a potom i data saglasnost na Odluku nadzornog odbora Toplane o reprogramiranju neizmirenog duga za grejanje kupaca stambenog i poslovnog prostora, kao i dopuna pravila o radu distributivnog sistema.

Iako to nije bilo planirano kao tačka dnevnog reda dosta se govorilo na sednici i o pojavi virusnog oboljenja stoke takozvane bolesti plavog jezika. Odbornici su tražili od lokalne vlasti da što pre preduzme mere sprečavanja ove bolesti koja je ,kako tvrde, uzela maha u pirotskom stočarstvu. Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu ,rekao je ovom prilikom da preciznih podataka o tačnom broju uginule stoke za sada nema, da su stručne veterinarske ekipe prisutne na terenu ,a što se tiče pomoći stočarima u nadoknadi štete Popović kaže.

S ciljem ekonomičnosti odbornici su danas usvojili Odluku o ukidanju 5 matičnih područja I to u Velikom Suvodolu, Prisjanu, Držini ,Činiglavcima i Bazoviku . Usvojen je i izveštaj o radu PU “Čika Jova Zmaj” za prošlu I program rada za ovu godinu, I Odluke iz imovinsko pravnih odnosa. Odbornici su danas usvojili I Odluke o razrešenju I imenovanju članova nadzornih odbora.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot