Saopštenje Povereništva SNS-a u Pirotu

01.08.2015. 07:47
DSC_9541web

Samopredlaganje predsednika opštine Vladana Vasića da postane član najjače političke stranke u Srbiji i da želi saradnju sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem, i to u novinama, predstavlja očajnički pokušaj odlazećeg predsednika opštine da sebe spasi od neizbežne političke propasti i polaganja računa građanima Pirota.
Ne sumnjamo u iskrenu Vasićevu želju da postane član SNS-a, jer kako kaže, premijeru manjkaju dobri saradnici na lokalnom nivou koji će pokrenuti ekonomski razvoj, ali nikom ozbiljnom nije jasno na osnovu čega je tu prepoznao sebe.
Da li je najozbiljnijoj i najjačoj stranci u zemlji, potreban čovek koji je nenamenski potrošio 40 miliona dinara iz budžeta za to kažnjen odlukom suda? Da li joj je potreban čovek koji je zapretio radnicima Prvog maja da se zaposle u „Aha Muri – Prvi maj“ i da, ako to ne urade, ne traže pomoć od opštine? Da li je SNS-u potreban čovek koji je odgovoran za 1.300 radnika „Prvog maja“ i njihove porodice koji su praktično ostali na ulici? Da li je premijeru Vučiću i SNS-u potreban bahati predsednik opštine koji je u pijanom stanju slupao opštinski automobil i za to nije odgovarao? Da li je SNS-u potreban čovek koji za 12 godina na vlasti nije pokrenuo privredu opštine, nije doveo ni jednog investitora, nije pomogao da otvori ni jedno radno mesto, osim za poltičke istomišljenike, ili one koji bi to mogli biti kako bi ga podržali da ostane na vlasti. Famozni sertifikat za povoljno poslovno okruženje opštine očigledno služi samo da sakuplja prašinu, a „Mišlen“, koga Vasić rado pominje, otvorio je fabriku zahvaljujući nekadašnjem rukovodstvu „Tigra“ i subvencijama države.
Tačno je da postoje jednostrani kontakti sa SNS-om, zapravo njegovi očajnički pokušaji da preko svih mogućih lobija dopre do vrha stranke i prepouruči se kao neophodan. Tačno je da u tome ne uspeva, jer mu zbog svega navedenog tu nije mesto. Tačno je da je SNS potreban građanima Pirota, ali sigurno ne sa Vladanom Vasićem, koji je koristio DSS, SRS, DS i URS samo da ostane na vlasti, a posle ih se odricao.
Zaista je neočekivano i nečuveno da se jedan predsednik opštine, kao u rubrici malih oglasa kupujem prodajem ili bračne ponude, sam i ničim izazvan nudi jednoj stranci i premijeru.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot