Poziv za javnu raspravu o budžetu

09.12.2015. 14:26
naled_logo

Lokalni budžetski forum – javna rasprava o budžetu za 2016. godine, biće održan 11. decembra 2015. godine u Svečanoj sali opštine Pirot sa početkom u 12h (Srpskih vladara 82). Pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju raspravi i svojim pitanjima, komentarima i sugestijama doprinesu kvalitetu diskusije.

Javna rasprava o budžetu je sastavni deo aktivnosti donošenja nacrta budžeta i zaključci sa ovog događaja predstavljaće sastavni deo materijala potrebnog odbornicima za donošenje odluke o budžetu za 2016. godinu.

Po uzoru na mnoge razvijene lokalne zajednice, ove jeseni stanovnici opštine Pirot imaju priliku da učestvuju u donošenju odluke o trošenju novca iz budžeta svoje opštine za 2016. godinu!

Kroz organizaciju ankete naši građani su mogli direktno da predlažu kako će se potrošiti deo novca iz lokalnog budžeta, a putem glasanja i da odlučuju za onaj projekat koji je prema njihovom mišljenju od najveće važnosti za opštinu.

Glasanje u Pirotu organizovano je u periodu od 10-18. novembra u Opštinskom uslužnom centru. U akciji je ukupno učestvovalo preko 500 građana. Od pet predloga, najviše glasova osvojio je predlog dovršetka seoskog puta do groblja u selu Osmakovo (182 glasa).

Na Lokalnom budžetskom forumu imaćete priliku da se upoznate i sa ostalim aktivnostima u okviru programa Participativno budžetiranje kao i sa nacrtom budžeta opštine za 2016. godinu. Predstavićemo prihode našeg grada, kao i planirane rashode za iduću godinu. Obrazložićemo razvojne projekte koji su ušli u budžet i druge budžetske stavke.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot