Udruženje građana “Ponišavlje” iz Pirota učestvovaće u projektu: „Podrška preduzetništvu i promovisanje turističkih usluga”

30.04.2020. 10:19
Logo_UG Ponisavlje

Udruženje građana “Ponišavlje” iz Pirota učestvovaće u projektu: „Podrška preduzetništvu i promovisanje turističkih usluga” (Strengthening Tourist Entrepreneurship and Promotion of Services – STEPS), u partnerstvu sa opštinom Vidin i Кulturnim centrom “Bratstvo 1869” iz Ćustendila, kao vodećim partnerom. Projekat je odobren u okviru drugog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska i Srbija.
Udruženje građana Ponišavlje osnovano je 2004. godine. Važan korak u razvoju organizacije bio je osnivanje Euroregiona Nišava.
Najznačajnije oblasti delovanja i interesovanja “Ponišavlja” su razvoj i promocija institucionalne prekogranične i transnacionalne saradnje i saradnje sa organima i organizacijama na nacionalnom, lokalnom i regionalnom nivou, radi efikasnijeg korišćenja evropskih fondova. Prekogranična saradnja predstavlja okvir za ubrzane ekonomske integracije koje imaju za cilj smanjivanje postojećih razlika, povećanje nivoa razvijenosti prekograničnih regiona, kao i unapređenje sveobuhvatne kulturne, socijalne i naučne saradnje između lokalnih i regionalnih zajednica.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot