Grupna izložba u Galeriji “Čedomir Krstić” pod nazivom “Social Distancing”

11.08.2020. 08:07
Pozivnica -GRUPNA IZLOZBA

U Galeriji “Čedomir Krstić” u petak, 14. avgusta, biće otvorena grupna izložba pod nazivom “Social Distancing” (Socijano distanciranje ili držanje odstojanja). Otvaranje je zakazano za 20 časova.

U danima kada smo primorani da vreme provodimo kod kuće, Galerija Art55 želi da nastavi sa svojim aktivnostima i da ljubiteljima umetnosti prezentuje različite projekte. Razvoj koncepta Social Distancing (Socijano distanciranje ili držanje odstojanja) zasnovan je na sledećim idejama. S jedne strane, reč je o podržavanju odnosa na relaciji društvo – umetnost, a druga je potreba da se izložbom prikaže kako umetnici iz regiona reaguju na novonastalu situaciju. Galerija Art55 je, tokom vanrednog stanja i izolacije, za 20 pozvanih umetnika pripremila 6 ploča od drveta, dimenzija: 50x50cm. Umetnici zadržavaju potpunu slobodu izbora teme, tehnike, formiranja različitih oblika i dimenzija. Zajednička nit radova koji će činiti ovaj projekat su materijal na kome se radi i tema, Social Distancing.

Korona virus je nesumnjivo uticao na sva područja života i izmenio planove ljudi, u regionalnoj i globalnoj sferi. Ova izmenjena situacija I neprijatno stanje u kojem smo se našli i koje još uvek traje, nosi realan rizik te je oprez postao obavezna mera naše svakodnevice. Ipak, vanredne okolnosti nude pojedincu i društvu mogućnosti za pozitivne promene i aktivnosti. Posvećenost kulturi i umetnosti, dani provedeni u stvaralačkom procesu svakako mogu predstavljati i jesu delotvoran duhovni napor, posebno u ovim delikatnim vremenima. Oni ne mogu zameniti neposrednu komunikaciju i fizičku bliskost, ali izolaciju mogu učiniti podnošljivijom.

Galerija Art55 se zahvaljuje svim učesnicima koji su uprkos nepovoljnim okolnostima i dalje aktivni i nastavljaju da pružaju bogata likovna rešenja i kreativne pristupe.

Share This:

Restoran SUNCE Dimitrovgrad

Restoran SUNCE Dimitrovgrad