ZZJZ Pirot-na današnji dan registrovano 47 pozitivnih lica

26.11.2020. 17:32
ZZJZ Pirot

 

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA SE POGORŠAVA IZ SATA U SAT!

Na današnji dan registrovano je ukupno 47 POZITIVNIH lica sa područja okruga (na PCR testu 31 pozitivnih i na antigenskom 16 pozitivnih (Pirot 33, Dimitrovgrad 6, Bela Palanka 7 i DZ Babušnica 1). 

Danas, 26.11.2020. poslato je 48 uzoraka na PCR test u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu. 

       Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih PCR i antigenskim testom  do danas laboratorijski je potvrđeno 899 osoba: u Pirotu 544, Babušnici  72, Beloj Palanci 154; Dimitrovgradu 129. Od početka epidemije do danas registrovano je 31 umrlo lice sa područja okruga.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH (zbog postojanja velikog broja asimptomatskih slučajeva, zato što se mnogi oboleli ne jave lekaru, kao i da se mali broj obolelih testira ).

      Sva lica potrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. (1040 lica su u izolaciji). Danas je naložena mera kućne izolacije za 135 lica, a ukinuta za 47 (potvrđeni i njihovi kontakti). I dalje se povećava se broj pregleda u COVID ambulantama: u DZ Pirot juče je obavljeno 245 pregleda (oko 48% prvih), u Dimitovgradu 119 (oko 23% prvih i 87% kontrolnih), u DZ Babušnica 46 (oko 60% prvih) i u DZ Bela Palanka 47 pregleda (40% prvih). 

     Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici procenjuje se kao  VANREDNA ali STABILNA, u Pirotu kao izrazito NEPOVOLJNA koja prelazi u VANREDNU sa tendencom pogoršanja.

     Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 10  bolesnika sa pneumonijom (3 iz Dimitrovgrada, 6 iz Pirota i 1 iz Babušnice). Prebačena su još tri bolesnika u KC Niš. U Kliničkom centru Niš leči se UKUPNO 27 bolesnika sa područja našeg okruga i to: 13 bolesnika  iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice.

  INTENZITET VIRUSA JE VRLO VISOK !!! U NAREDNE DVE NEDELJE OČEKUJE SE PORAST BROJA OBOLELIH. STROGO POŠTUJTE SVE PREVENTIVNE MERE. 

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot