Dnevni izveštaj ZZJZ Pirot

29.12.2020. 16:23
ZZJZ Pirot

 

Na današnji dan registrovano je ukupno 37 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih  lica sa područja okruga (Pirot 27, Dimitrovgrad 2, Bela Palanka 3 i Babušnica 5), dok su    preminula dva  lica u Opštoj bolnici Pirot.

         Danas  je  poslato 28 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. 

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2793 osoba: u Pirotu 1735, Babušnici 312 , Beloj Palanci 455, Dimitrovgradu 291. Od početka epidemije do danas registrovana su 104 umrla lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 29.12.2020. preminulo je 75 lica u Opštoj bolnici Pirot. 

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 98 lica a ukinuta za 105 (potvrđeni i kontakti).

Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 356 pregleda od kojih je 54 prvih i 302 kontrolna. (15% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 77 bolesnika (51 iz Pirota, 12 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 7 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda). 

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK  VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

 

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot