Izveštaj inspektora za poslednji kvartal 2020. – video

11.01.2021. 12:52
image_2021-01-11_135227

Konstantne i pojačane kontrole poštovanja i primene zakonom obavezujućih mera iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu koje je uslovila epidemija virusa Covid 19, obeležile su rad sanitrarne i i Inspekcije rada u  poslednjem kvartalu 2020. godine. Poslodavci su se uglavnom pridržavali propisanih mera, nije bilo slučajeva njihovog ozbiljnog kršenja, ali je tokom 273 nadzora podneto 12 prekršajnih prijava, 7 iz oblasti radnih odnosa i otkriveno 11 lica koja su poslove u ugostiteljskim i trgovinskim objektima obavljala bez ugovora o radu.

Sanitarna inspekcija je u ovom periodu sprovodila uglavnom vanredne inspekcijske nadzore,čak 600 ovakvih terenskih nadzora je odradjeno  i napisano 3568 rešenja o karantinu u kućnim uslovima za lica koja su bila bila u kontaktu sa obolelima.

Nečelnica pirotskog upravnog okruga Dragan Tončić prenela je izveštaje veterinarskih, turističkih, tržišnih, poljoprivrednih kao i inspektora šumsko lovne inspekcije i ministarstva za zaštitu životne sredine. Rad veterinarske inspekcije zasnivao se uglavnom na službenim kontrolama, kako veterinarsko –sanitarnih pregleda mesa zaklanih životinja u klanici Mustang, tako i po službenim prijavama.

U lovištima je po prijavama Lovačkih udruženja radjeno uzorkovanje kod divljih svinja i tom prilikom u lovištima Vidlič, Ponišavlje i Jerma Utvrdjeno 21 novo žarište afričke kuge svinja kod divljih svinja. U ovom periodu ukupno je sačinjeno 434 zapisnika, doneta 65 rešenja i podneto 28 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Turistička inspekcija uradila je u ovom periodu 41 kontrolu utvrdila 18 nepravilnosti i donela jedno potvrdjujuće rešenje o zakonitosti poslovanja.

Poljoprivredna  inspekcija je uradila 83 kontrole, doneta su 3 rešenja i podnete 4 krivične prijave. Zbog utvrdjenih nepravilnosti obustavljena je isplata podsticajnih sredstava u iznosu od 1 264 122 dinara.

video https://youtu.be/2gvt4PuL8qI

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot