Nimalo prijatna slika moći bujičnih voda ovih dana beleži se i u planinskim naseljima – video

12.01.2021. 12:09
33

Poput u pirotskoj kotlini nimalo prijatna slika moći bujičnih voda ovih dana beleži se I u planinskim naseljima. U pojedinim selima gornjeg Visoka poput u Rsovcima nabujala Visočica ozbiljno je zapretila ne samo oranicama već I domaćinstvima I objektima za smeštaj stoke. Kako je za Pi kanal izjavio Siniša Antonović, predsednik Crkvene opštine Rsovci značajna materijalna šteta pričinjena je stambenim objektima u priobalju gde su podrumske prostorije poplavljene u nekoliko kuća, ostali su meštani I bez kvalitetne drvne gradje, a ozbiljno je izgleda oštećen I most koji vodi prema poznatoj pećinskoj crkvi.

4

O visini ove štete I sigurnosti korišćenja ovog mosta znače se tek po povlačenju vode, kaže Antonović. Zahvaljujući dobroj organizaciji malobrojnog stanovništva organizovana je akcija spsavanja jagnjadi I ovaca  I objekata koji su bili poplavljeni I na svu sreću stoka je uspešno izmeštena na sigurno.

1

I u srednjem Visoku bilo je problema I to sa klizištima. Prema rečima Bojana Božića predsednika Kluba Radio amatera Pirot čiji su članovi izmedju ostalog angažovani na obilasku I utvrdjivanju situacije na terenu, najteže intervencije dešavaju se tokom večernjih sati.

66

Poseban oprez u saobraćanju neophodan je I na deonici puta od Koprivštičkog  krsta ka jezeru, na mestu gde još uvek nije rešen dugogodišnji problem ulegnutog kolovoza.

44

Fotografije: Vladimir Aleksić, Bojan Božić

video https://youtu.be/wEcFEVfINcY

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot