Pirotska peglana kobasica među proizvodima koji bi se mogli naći na turskom tržištu

05.02.2021. 12:18
Pirotska peglana stojanovic

Udruženje proizvodjača proizvoda od mesa iz Izmira, Manise i Turgutlua a pod pokroviteljstvom ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Turske, opšte direkcije za hranu i kontrolu, organizuje zoom prezentaciju potencijalnih proizvoda koji se mogu plasirati na tržište Republike Turske i to:
1. Sušena kobasica od govedine i ovčetine iz Kirgistana,
2. Sušeno magareće meso iz Grčke,
3. Magareća kobasica iz Grčke,
4. Seftalja kobasica od jagnjetine sa Kipra,
5. Kobasica od mesa irvasa iz Finske,
6. Pirotska peglana kobasica “Stojadinović” iz Srbije,
7. Teleća kobasica sa sirom iz Ratingena iz Nemačke,
8. Sušena ovčetina iz BIH,
9. Sušena govedina iz BIH,
10. Sušeno meso od losa iz Norveške,
11. Kobasica od govedine i zečetine sa Kipra,
12. Dimljeni losos iz Irske,
13. Jagnjeća kobasica sa vinom iz Francuske,
14. Cervala zečija kobasica iz Švajcarske i
15. Sušena ovčetina iz Dalmacije iz Hrvatske.
Prvo će biti urađena hemijska analiza proizvoda i analiza sastava proizvoda a nakon toga i organoleptičko ocenjivanje istih. Komisuju za ocenjivanje će sačinjavati istaknuti turski gastronomi i poznavaoci proizvoda od mesa. Komisija će biti sačinjena od 7 člana a maksimalni koeficijenat koji proizvod može dobiti je 70 a minimalni 1 ukoliko ne zadovolji hemijske analize I analize sastava proizvoda ili ako ga jedan od sudija organoleptički oceni ocenom 1.
Na ovo takmičenje je od strane organizatora iz inostranstva pozvano ukupno 17 proizvođača a gore navedenih 15 je potvrdilo slanje svojih proizvoda I učešće u takmičarskom delu. Iz Srbije i Pirota je poziv dobio ovogodišnji pobednik sajma Pirotske peglane kobasice Ninoslav Stojadinović koji je potvrdio učešće u takmičenju i svoj proizvod će za Tursku poslati 15.februara.
U prezentaciji pirotske peglane kobasice će pored ovogodišnjeg pobednika Ninoslava Stojadinovića učestvovati i predsednik udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice Marijan Savić a jedan od segmenata prezentacije biće i prezentacija našeg grada.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot