“Škola u Pakleštici” proglašena najboljom fotografijom na konkursu (Ne)briga o kulturnom nasleđu Muzeja Ponišavlja – video

23.02.2021. 11:21
muzej j

Završen je 18 po redu konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom (Ne)briga o kulturnom nasleđu. Na konkursu je učestvovalo 29 autora sa oko 200 fotografija, iz različitih gradova Srbije.
Žiri (predsednica Dragana Branković i članovi: Tatijana Karanović i Aleksandar Ćirić) pregledao je sve pristigle fotografije, a za najbolju proglašena je fotorafija pod nazivom Škola u Pakleštici, autora Milana Pešića iz Pirota. Drugonagrađena je fotografija pod nazivom Berberin iz Zaječara, autorke Maje Stošić iz Paraćina, a treća nagrada pripala je Dejanu Denkoviću iz Pirota, za fotografiju pod nazivom Vrata stare bolnice.
Takođe, pohvaljeni su sledeći autori: Nada Mršić iz Zrenjanina, za fotografiju pod nazivom Kao ne vidiš me; Miljana Mančić iz Pirota za fotografiju pod nazivom Ovde li se ladno pivo sipuje i Vera Tričković iz Pirota, za fotografiju pod nazivom Elegancija mudrosti.
Dodela nagrada i tradicionalna izložba odabranih radova, biće organizovani shodno uslovima zaštite od pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju Muzeja Ponošavlja.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot