NALED- Postanite eGrađanin

15.04.2021. 14:22
LOGO_NALED

Građani koji žele da koriste sve usluge eUprave i postanu eGrađani od danas će u šalter salama gradskih i opštinskih uprava moći da dobiju pomoć u kreiranju naloga na Portalu eUprava. To im pruža mogućnost da u svakom trenutku, putem mobilnog telefona ili tableta, upišu dete u vrtić ili školu, zakažu termin za izdavanje ličnih dokumenata ili obave bilo koju od 500 procedura vezanih za najvažnija životna dešavanja.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, građani koji žele da koriste Portal eUprava i brzo i lako dođu do usluga i informacija, neće morati da prolaze kroz proces nabavke i instalacije elektronskih sertifikata. Na šalteru će im službenici otvoriti nalog na Portalu eUprava i objasniti osnovne funkcionalnosti i način rada.
Svaki eGrađanin može da pristupa Portalu eUprava na bezbedan i pouzdan način i može potvrdi svoj identitet u digitalnom svetu pomoću mobilnog telefona (tzv. dvofaktorska autentikacija). Građani dobijaju od službenika odštampane parametre i pomoć za pokretanje aplikacije na mobilnom telefonu (Consent ID). Prilikom prijavljivanja na Portal eUprave građanima je dovoljno da ukucaju korisničko ime, nakon čega će im na mobilni telefon stići zahtev da jednim klikom potvrde da su zaista oni pokušali da pristupe svom nalogu.
Prema analizama NALED-a, administrativno opterećenje privredu košta čak 1,4 milijardi evra godišnje, a susret s birokratijom, pogotovo kada to uključuje odlaske na šaltere brojnih institucija, često je jedan od glavnih razloga za nepoštovanje propisa ili neplaćanje dažbina, navodi se u saopštenju NALED-a.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot