Počinje EU PRO medijsko takmičenje za najbolje priloge o podršci EU na lokalnom i regionalnom nivou

23.04.2021. 07:17
EU PRO medijsko takmičenje 2

Razvojni program EU PRO u saradnji sa Ministarstvom za evropske intergracije Vlade Republike Srbije i Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji danas je raspisao konkurs za najbolje priloge lokalnih i regionalnih medija na temu podrške Evropske unije (EU) lokalnom razvoju koja je pružena preko programa EU PRO. Takmičenje ima za cilj da promoviše i nagradi najbolje medijske izveštaje, kao i da doprinese boljoj informisanosti javnosti, posebno lokalnih zajednica, o podršci EU ekonomskom i društvenom razvoju u našoj zemlji.
Svi lokalni i regionalni štampani mediji, TV i radio stanice, kao i medijski portali registrovani u jednoj od 99 lokalnih samouprava koje su uključene u EU PRO program mogu da se prijave na takmičenje sa pričom koja tematski obrađuje razne segmente EU podrške pružene lokalu kroz projekte EU PRO programa, a koje uključuju i podršku ekonomskom razvoju lokalnih samouprava, zapošljavanju lokalnog stanovništva, unapređenju kvaliteta života u sferama obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta, podršku mladima, zaštitu životne sredine, kao i socijalnu inkluziju i negovanje rodne ravnopravnosti.
Medijske priče, objavljene u periodu od 22. aprila do 17. maja 2021. godine mogu da se takmiče u jednoj od četiri kategorije: ŠTAMPA, TV, RADIO ili MEDIJSKI PORTAL. Pored glavnih takmičarskih kategorija, medijska kuća, kao zvanični podnosilac prijave, može dodatno prijaviti tri medijske priče u specijalnoj takmičarskoj kategoriji – SET MEDIJSKIH PRIČA. Propozicije takmičenja su dostupne na sajtu EU PRO programa, dok će se samo takmičenje realizovati preko veb sajta EU PRO medijsko takmičenje gde su date detaljnije informacije, kao i način prijave.
U svakoj kategoriji biraće se po jedna pobednička medijska kuća sa najboljom pričom, a vredne nagrade biće dodeljene pobedničkim medijskim kućama. Dve medijske kuće će dodatno biti nagrađene po odluci Ministarstva za evropske integracije i Delegacije Evropske unije u Srbiji. Uz finansijsku podršku EU, preko programa EU PRO, sedam medijskih kuća će dobiti nagrade u vidu opreme u vrednosti od 5.000 dolara u cilju unapređenja tehničkih kapaciteta za izveštavanje lokalnih i regionalnih medija.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot