Humanitarna akcija ucenika Mlekarske skole

20.05.2021. 20:37
mlekarska

Na predlog Učeničkog parlamenta učenici Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ u prethodnih mesec dana realizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći maloj Nađi Mitić iz Bele palanke, devojčici koja boluje od anaplastičnog astrocitoma. U akciji je prikupljeno 17 000 dinara koji su uplaćeni na žiro račun porodici male Nađe.Veliku pomoć ovoj akciji pružili su i građani Pirota koji su mogli donirati novčana sredstva u kutijama namenjenim za ovu priliku, a koje su se nalazile u maloprodajnim objektima proizvoda mlekarske radionice.

Ovoje samo nastavak lepe prakse kroz koju su učenici Mlekarske škole, u skladu sasvojim mogućnostima, pomagali osobama kojima je ova pomoć najpotrebnija. Ovom akcijom učenici su pokazali svoje veliko srce i visok stepen solidarnosti i empatije. U planu Učeničkog parlamenta je i nastavak humanitarnih aktivnosti kroz različite aktivnosti.

Maja Manić koordinator rada Učeničkog parlamenta je istakla:

“Nakon uspešno sprovedene novogodišnje dobrotvorne akcije koju smo organizovali kako bi pomogli malom Oliveru, Učenički parlamentje odlučio da nastavi sa sprovođenjem humanitarnih akcija i ubuduće. Imali smo uplanu nekoliko aktivnosti, ali nas je malo omelo održavanje nastave na daljinu.Ipak, uspeli smo da sprovedemo akciju prikupljanja novčane pomoći za Nađu, uz nesebičnu pomoć naših sugrađana, kupaca naših mlečnih proizvoda. Nadam se da ćemo u narednom periodu moći nesmetano da nastavimo s našim planovima”.

Share This:

Restoran SUNCE Dimitrovgrad

Restoran SUNCE Dimitrovgrad