Uručena priznanja za doprinos u borbi protiv korona virusa privrednicima, ustanovama, udruzenjima i volonterima opštine Babušnica

24.05.2021. 07:36
Babusnica logo

U sali Doma kulture Babušnica u petak je održana prigodna svečanost na kojoj je predsednica Opštine Babušnica Ivana Stojičić uručila zahvalnice i prigodne nagrade privrednicima, ustanovama, udruženjima građana i volonterima opštine Babušnica, za doprinos koji su dali u borbi protiv virusa Kovid-19.
Tom prilikom predsednica opštine je istakla da je u 2020. godini pandemija korona virusa stavila na probu našu humanost, nesebičnost i ljudskost. Suočili smo se sa dosad nepoznatim virusom, a borba protiv njega zahtevala je vanredne mere i dodatne napore.
Pojedine kategorije našeg stanovništa posebno su bile pogođene zbog zabrane kretanja starijima od 65 godina. Udružili smo snage i realizovali aktivnosti kako bi oni najugroženiji prebrodili novonastalu situaciju.
Ostavili smo strah iza sebe i hrabrim koracima krenuli u akcije pomoći. Organizovali smo prikupljanje i distribuciju osnovnih životnih namirnica, higijenskih paketa, dostavu lekova i sredstava za dezinfekciju. Nemerljiv je značaj pružene pomoći, a ne postoji ni adekvatna nagrada za dobročinstvo, hrabrost i želju da se pomogne. Želimo da svima vama pokažemo da mislimo na vas, da cenimo vaš trud i da nam ovaj dan bude podsećanje da dobro delo ne košta mnogo, a ima veliki značaj.
Hvala vam što ste pokazali hrabrost i humanost onda, kada je bilo najpotrebnije. U ime opštine Babušnica i svoje lično ime, zahvaljujem vam na svemu što ste uradili i vremenu, koje ste posvetili, kako bi nekome pomogli.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su i zamenica predsednice opštine Babušnica Kristina Jovanović, predsednik SO Babušnica Dalibor Jocić, zamenik predsednika SO Babušnica Ivan Spiridonović, pomoćnik predsednice opštine Milan Iskrenov, i članovi Opštinskog veća Dragana Nakov, Dejan Lazarević, Milan Stamenković i Maja Iskrenović.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot