“Dani evropske baštine” u Pirotu

21.09.2021. 07:16
muzej j

Manifestacija Dani evropske baštine organizuje se u preko 50 evropskih zemalja sa ciljem da se na najrazličitije načine promoviše kulturno nasleđe.

Ovogodišnja manifestacija Dani evropske baštine održaće se, kao i obično, tokom septembra i oktobra, sa novom temom koja glasi- Kulturno nasleđe za sve.

Organizator i domaćin ove manifestacije u Pirotu je Muzej Ponišavlja.

Ovogodišnji program Dana evropske baštine odvijaće se u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, od 23. septembra do 5. oktobra 2021.

Za decu školskog uzrasta biće održane radionice pod nazivom: Naslikaj omiljeni muzejski predmet.

U radionicama će učestvovati grupe učenika iz škole Mladost i iz isturenog odeljenja škole Vuk Karadžić u Malom Suvodolu.

Za stariju populaciju predviđen je razgovor sa etnologom Aleksandrom Repedžićem na temu: Mitologija Srednjeg i Gornjeg Visoka.

Besplatni obilasci stalne muzejske postavke u Kući porodice Hristić, uz stručno vođenje kustosa Muzeja biće mogući 27, 28. septembra i 2. oktobra 2021. godine, u radno vreme Muzeja.

Uzimajući u obzir pomenutu aktuelnu epidemiološku situaciju, grupe će biti sa malim brojem učesnika i uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Share This: