Poseta mladih poljoprivrednika iz Francuske Mlekarskoj školi iz Pirota

19.05.2022. 12:03

Mlekarsku školu iz Pirota juče je posetila delegacija mladih poljoprivrednika, farmera i prerađivača mleka iz Francuske. Delegacija mladih poljoprivrednika iz Francuske, predvođena atašeom za poljoprivredu u Ambasadi Francuske u Beogradu g-đe Marie-Luce, imala je priliku da se upozna sa načinom rada i života u Mlekarskoj školi.
Pre dvadesetak dana mladi poljoprivrednici koji se bave mlečnim govedarstvom izrazili su želju da posete Pirot i pirotsku Mlekarsku školu kao instituciju od izuzetnog značaja i upoznaju se sa proizvodnjom Pirotskog kačkavalja kao sira sa zaštićenim geografskim poreklom. Mlekarska škola im je sa zadovoljstvom izašla u susret i prezentovala je način proizvodnje brenda našeg kraja. Ova grupa mladih ljudi je u radnoj poseti Srbiji u periodu od 16. do 19. maja u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Francuske i GIZ-a, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju. Cilj ovog projekta je međunarodna razmena mladih poljoprivrednika iz Srbije i Francuske, gde će oni imati priliku da razmene iskustva u radu kroz međusobne posete.
Nakon demonstracije proizvodnje Pirotskog kačkavalja usledila je i degustacija proizvoda Mlekarske škole i sireva koje su doneli gosti iz Francuske.
Nakon posete Mlekarskoj školi delegacija poljoprivrednika iz Francuske je obišla i farmu ovaca Zvonimira Ristića iz sela Rasnica koja se bavi organskom proizvodnjom ovčijeg mleka.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu