Srednja stručna škola u projektu “Superškole”

24.02.2022. 12:37

Srednja stručna škola je učesnik regionalnog projekta ‘‘Superškole‘‘ koji su pokrenuli Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), a koji sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministartstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ). Program ima za cilj da podrži proces pomirenja i izgradnje mira, kao i proces interkulturalnog dijaloga između škola i učenika kroz omladinske razmene.
Tokom trajanja projekta 10 učenika škole ići će na razmene učenika sa školom Metodi Mitevski-Brico iz Delčeva u Severnoj Makedoniji. Prva poseta se planira u aprilu, kada će naši učenici sa dva profesora ići u Severnu Makedoniju, a druga poseta će biti u Pirotu.
Profesori koordinatori iz škola su prošli dve obuke. Prva je bila onlajn, a drugi trening je bio uživo, u Prištini, od 18. do 21. februara. Treninzima je prisustvovala profesorka engleskog jezika Marija Ćirić, koja je i koordinator projekta iz Srednje stručne škole, zajedno sa profesorkom Dušicom Golubović. Cilj treninga je bio osnaživanje profesora i stvaranje mreže. Učenici se pripremaju za saradnju kroz radionice sa koordinatorima.
Učenici i ceo kolektiv Srednje stručne škole su počastvovani što su deo ovakvog projekta, koji ima za cilj promociju pomirenja i saradnje između mladih u regionu.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu