Pojačana kontrola traktora u saobraćaju – video

25.02.2022. 13:05

Pripadnici saobraćajne policije u Pirotu, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i ova vozila, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i ispravnosti signalizacije.

Tokom prošle godine, na putevima Policijske uprave u Pirotu, dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali vozači traktora, u jednoj je jedna osoba zadobila teške telesne povrede, dok je u dve pričinjena materijalna šteta.

Apelujemo na vozače traktora da im svetlosno-signalni uređaji na vozilima budu ispravni, da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da priključci za radove budu označeni na propisan način.

Takođe, podsećamo vozače ovih vozila da poštuju i druge odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, da se sa obradivih površina i zemljanih puteva uključuju kada se uvere da je to bezbedno, kao i da na kolovoz ne nanose zemlju i blato.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu