Svečano radna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

01.03.2022. 12:52

U sali Pirotskog upravnog okruga,danas je održana Svečano – radna sednica okružnog štaba za vanredne situacije, predviđena planom i programom sektora, a povodom svetskog dana civilne zaštite.
U celom Svetu, se 01. marta, počevši od 1990. svečano obeležava i slavi ovaj dan kao značajan datum i to Odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO).
Ovaj datum upriličen je sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima – da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.
Sa zadovoljstvom ga obeležavamo danas, kada naša zemlja, preko Sektora za vanredne situacije, ponovo uspostavlja nepravedno zapušten i devastiran sistem civile zaštite u Republici Srbiji.
Civilna zaštita ponovo dobija na začaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasniji odgovor društva na izazove i rizike kojima smo kao država izloženi.
U radnom delu sednice, predstavnici lokalnih samouprava su bili izvestioci o realizovanim aktivnostima i prehodnom periodu.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu