Košarkaši Pirota nastavljaju borbu za KLS – video

11.03.2022. 12:35

Pirotske košarkaše sutra očekuje okršaj sa ekipom Borca iz Zemuna. Meč će biti odigran u okviru 5. kola doigravanja za Prvu košarkašku ligu Srbije, a njegov početak je zakazan za 18 časova. U hali Kej.
Košarkaši Pirota i ovog vikenda igraju pred domaćom publikom. Na pirotski parket dolazi „Borac“ iz Zemuna koji će želeti da se revanšira našem timu za poraz u Beogradu. Gosti su u lošoj seriji rezultata i vezali su 4 poraza u nizu, dok je tim Zorana Milovanovića upisao 3 pobede iz 4 odigrana meča. Ipak, u minulom kolu „Borac“ je protiv „Čačka“ odigrao dobro i umalo ubeležio pobedu pa je trener Milovanović na oprezu pred ovaj susret.
Milovanović navodi da je Nikola Đonlić, jedan od nosilaca igre njegove ekipe, i dalje pod povredom i da nije spreman ni za ovo kolo. Kao i uvek do sada domaća ekipa svoju igru gradi na solidnoj odbrani u reketu što će biti pristup i u ovom meču. Izostanak Đonlića je otvorio prostor Bogdanu Petroviću od koga se očekuje da dobrom igrom nadomesti nedostatak učinka svog saigrača. Strahinja Stanković, igrač „Pirota“ ima iskustva u igranju protiv ovonedeljnog rivala i očekuje pozitivan rezultat. Nastup pred domaćom publikom i njihovi aplauzi sa trbina, kaže Milovanović, i njemu i ekipi mnogo znače i mogu da budu faktori odluke. Pirotski tim je dosadašnjim rezultatima pokazao da je ozbiljan kandidat za promociju i trenutno je treći najbolji tim na tabeli. Na drugom mestu je ekipa Čačka sa 1 bodom prednosti u odnosu na „Pirot“, dok prvoplasirana ekipa Spartaka našem timu beži za dva poena.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu