Pirotski džudisti osvojili tri medalje na međunaronom turniru „Vuk open“ u Nišu

18.04.2022. 12:41

Mia Nikolić, Sofija Jovičić i Ognjen Petrović osvojili su bronzane medalje na međunarodnom turniru „Vuk Open“ koji je danas održan u Nišu. Dvadeseti jubilarni „Vuk open“, ove godine bio je jedan od najjačih turnira u zemlji. Učestvovalo je skoro 350 džudista iz Rumunije, Bugarske, Makedinije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u kategorijama mlađe devojčice i dečaci, starije devojčice i dečaci i kadeti. Pirotski džudo klup „Ipon 010“ predstavljalo je četvoro takmičara.
„S obzirom na izuzetno jaku konkurenciju i učešće džudista iz sedam zemalja, veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima. Mia, Sofija i Ognjen bili su ravnopravni sa svojim protivnicima na borilištima, pa su o medaljama odlučivale nijanse. Uz malo sreće i naš četvrti takmičar Nikola Popović mogao je da stigne do bronzanog odličja, ali mu žreb nije bio naklonjen, pa će morati da se zadovolji sedmim mestom. Svi pirotski džudisti su pokazali odličnu borbenost“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010.
“I ovaj uspeh je podsrek za dalji ozbiljan rad. Vežbamo i treniramo naporno, jer nas do kraja meseca očekuju turniri u Brusu i Nišu“, naglašava trener Danilo Drašković.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu