Uspeh učenika Tehničke škole na takmičenju iz preduzetništva

19.04.2022. 11:05

U nedelji učeničkih kompanija, koja je održana od 11. do 15. aprila u organizaciji “Dostignuća mladih u Srbiji”, Tehničku školu iz Pirota predstavljala su dva tima: Shield Systems i EyeScape.
Učenička kompanija Shield Systems, čiji su članovi Lazar Mančić, Jovan Stanišić i Dušan Pavlović, učenici obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija, kreirala je uređaj za automatsku proveru i održavanje mera protiv virusa COVID 19, ali i drugih zaraznih bolesti koje se prenose istim putem.
Članovi učeničke kompanija EyeScape su Ana Jovanović, Jana Кostić, Aleksandar Panić, Mladen Ristić, učenici obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija, kao i Aleksa Mladenović i Nikola Pejčić, učenici obrazovnog profila Tehničar mehatronike. Njihova kompanija modifikuje obuću ugradnjom senzora kako bi se poboljšalo kretanje i olakšale životne aktivnosti slepih i slabovidih osoba.
Prema glasovima stručnog žirija, učenička kompanija EyeScape osvojila je drugo mesto u okviru regionalnih sajmova jugoistočne Srbije i plasirala se na veliko Nacionalno finale koje će biti održano od 22. do 24. maja u Beogradu.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu