Svečano otvoren teren sa veštačkom travom u Pirotu – video

27.05.2022. 16:16

Danas su gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i predsednik opštine Montana iz Bugarske, Zlatko Živkov svečano otvorili teren sa veštačkom travom u našem Gradu. Reč je o projektu pod nazivom „Sportske aktivnosti za mlade – budućnost za sve u prekograničnom regionu“. Projekat kofinansira Evropska unija kroz Intereg Ipa Prekogranični Program Bugarska –Srbija. Vladan Vasić je na otvaranju istakao da Pirot sa Bugarskom, a naročito sa Montanom ima izvanrednu saradnju. Takođe je podsetio da su već zajedno sarađivali između ostalog i na uređenju Omladinskog stadiona, Sala Doma kulture, Tvrđave i karaule Dojkinci.
Gradonačelnik Montane, Zlatko Živkov je pozdravio Piroćance i dodao da je već sa gradonačelnikom Vasićem razgovarao o realizaciji dva nova projekta.
Menadžerka ovog projekta je Marija Đošić iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Lokalne samouprave Pirot.
Prema rečima gradonačelnika Pirota, ovaj projekat još uvek nije završen jer pored postavljanja reflektora sledi i renoviranje svlačionica, izgradnja tribina i uređenje pristupa Stadionu. Otvaranje su upriličili ansambl Doma kulture i mlađe selekcije fudbalskih klubova “Radnički” i „Montana“.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu