Sprečeno krijumčarenje polovne stomatološke opreme na Gradini

08.06.2022. 09:57

Carinici graničnog prelaza Gradina juče su, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj krijumčarenja polovne stomatološke opreme skrivene u prtljažniku jednog automobila. Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ford mondeo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji turski državljanin u društvu dvojice državljana Srbije. Oni su putovali na relaciji Turska – Srbija i prilikom ulaska u zemlju, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, sva trojica su izjavila da sa sobom nose samo lične stvari.
Usledila je detaljna kontrola vozila tokom koje su carinici u prtljažniku automobila zatekli neprijavljeni aparat za sterilizaciju stomatološke opreme, nakon čega je putnicima rečeno da otvore prtljag. Tada je u jednom od kofera pronađeno nekoliko većih koverata ispunjenih raznim stomatološkim instrumentima: klještima, ogledalima, pincetama, sondama i dr.
Iz Uprave carina podsećaju da putnici nemaju pravo da unose u zemlju profesionalnu medicinsku opremu, već to mogu samo pravna lica.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu