“Dani banice” u Beloj Palanci od 12. do 14. avgusta – video

13.07.2022. 13:35

Turistička organizacija Bele Palanke organizuje Gastro-turističku manifestaciju „Dani banice 2022“ u periodu od 12. do 14. avgusta 2022. godine u Beloj Palanci u parku „Vrelo“.
Istovremeno sa manifestacijom Dani banice organizuje se i 12. Sajam starih i umetničkih zanata u organizaciji Narodne biblioteke ”Vuk Karadžić” i okuplja zanatlije i čuvare tradicije iz cele Srbije i inostranstva.
Ove godine će manifestacija Dani banice okupiti preko 300 takmičara iz nekoliko zemalja i preko 40 hiljada posetilaca. U okviru takmičarskog dela biće dodeljene nagrade za četiri najbolje banice (slanu, slatku, integralnu i kreativnu) i najlepše aranžiran sto. Stručni žiri će činiti predstavnici Asocijacije šefova kuhinja Srbije. Promoter manifestacije je Nenad Gladić – Lepi Brka.
Pored takmičarskog dela biće priređen i revijalni deo koji je posvećen deci. Radionica za izradu banica, „Dečija olimpijada u izradi banice“ i radionica „Crtanje na brašnu“ za najmlađe. Posetioci će imati priliku da probaju specijalitete ovog kraja: jela od belopalanačke paprike „vrtke“, belmuž, izviđački pasulj, lovačku mućakalicu, golubarsku mućkalicu, ribarski kotlić, planinarski kotlić itd.
Sve tri večeri održavanja manifestacija biće praćena kulturno umetničkim programom.
U petak 12. avgusta nakon svečanog otvaranja nastupiće „Tropiko bend“, u subotu 13. avgusta biće održan koncert Đanija i u nedelju 14. avgusta nakon zatvaranja manifestacije nastupiće Dejan Petrović i BIG BEND.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu