Održana sednica Skupštine Grada- urbanističke i stambeno-komunalne teme pred odbornicima

15.07.2022. 14:07

Peta po redu Sednica skupštine grada Pirota održana je danas u velikoj Sali Gradske uprave. Na dnevnom redu je pred odbornicima bilo 10 tačaka u kojima su centralno mesto imale urbanističke i stambeno-komunalne teme. Većinom glasova, usvojene su predložene odluke među kojima je i odluka o izradi planova generalne regulacije „Pirot-centar“ i plan detaljne regulacije „Manastir Sukovo“. Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada Pirota, ovo zasedanje smatra izuzetno efikasnim.
Bitna tačka dnevnog reda bila je Odluka o javnim parkiralištima u dvorištima stambenih zgrada na kojima stanari plaćaju mesečnu kartu.
REZ2: Milena Dimitrijević
Na Sednici je kao dodatna tema bila i situacija Apotekarske ustanove koja zbog dugovanja izdaje poslovni prostor u zakup na period od 15 godina. Cilj je kako kaže Predsednica Skupštine, da na ovaj način opstane Apotekarska ustanova, a da njeni zaposleni ne izgube svoja radna mesta. Odbornici su izglasali i odluke iz imovinske pravne oblasti, dali saglasnost na aneks ugovora o javno privatnom partnerstvu za zamenu kotlova na lož ulje kotlovima na biomasu, doneli odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor javnih direktora Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ i JP Za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta. Glasanjem odbornika, odabrana je i nova zamenica predsednice Skupštine grada. Odbornica, Emilija Popović je sa 47 glasova ZA i 2 protiv, imenovana za ovu funkciju. Sledeće zasedenje odbornika biće nakon letnje pauze, u Septembru.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu