Praznik banice u Beloj Palanci – više od 250 takmičara i 1000 učesnika – video

15.08.2022. 10:28

“Dani banice 2022” sinoć su završeni proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada. Više od 250 takmičara, hiljadu učesnika, dečije radionice, lokalni specijaliteti i bogat muzički program obeležili su ovogodišnju gastroturističku manifestaciju u Beloj Palanci.
Na Dečijoj olimpijadi u pripremanju banice prvo mesto osvojila je Marta Nikolić iz Bele Palanke, drugo Petra Mišić iz Beograda a treće Lena Todorović iz Bele Palanke.
Nagrada za najbolje aranžiran sto pripala je Ivani Dimić iz Pirota.
U kreativnoj kategoriji treće mesto osvojila je Dragica Stanković iz Niša, drugo – Zorica kocić iz Vukmanova a pravo Stefan Stefanov iz Pirota.
U integralnoj kategoriji treće mesto je pripalo Miljani Jelenković iz Bele Palanke, drugo – pekarskoj radnji “Tinine maštarije” iz Staničenja i treće Oliveri Živković iz Svrljiga.
Najbolja slatka banica bila je, po oceni žirija, ona Slavice Janačković iz Niša, drugo mesto u ovoj kategoriji osvojio je Zoran Tričković iz Bele Palanke a treće Jasmina Ilić iz Pirota.
U slanoj kategoriji najbolja je bila Anita Pančić Manić iz Temske, drugo mesto osvojila je Olga Jovanović iz Pirota, a treće Danijela Petrović iz Knjaževca.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu