Šest medalja za džudiste Pirota na turniru u Aleksincu ,zlato za Kostadina Kostića

04.09.2022. 21:32

Kostadin Kostić osvojio je zlatnu, Luka Golubović srebrnu, a Mia Nikolić, Milica Sandić, Sara Rakić i Janko Potić, bronzane medalje na međunarodnom turniru koji je danas održan u Aleksincu. U kategorijama stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i kadeti na borilišta je izašlo desetoro džudista kluba „Ipon 010“.
„Ovo su sjajni rezultati koji najavljuju dobar nastavak uspešne sezone. Prezadovoljan sam pre svega zalaganjem svih džudista, jer smo tek na početku priprema. Uspeh je odličan jer je konkurencija na ovom turniru bila neverovatno jaka, ne samo zbog činjenice da su došli džudisti iz 6 zemalja Evrope, već i zbog velikog broja džudista iz najjačih srpskih klubova. Zlatna medalja Kostadina Kostića posebno me raduje jer je to rezultat napornih i kvalitetnih treninga i dokaz da je zalečio tešku povredu. Luka Golubović je takođe bio sjajan i malo je nedostajalo da osvoji zlatnu medalju. Peto mesto Sofije Jovičić u kadetskoj konkurenciji, vredno je medalje, jer je konkurencija bila izuzetno jaka, a Sofija je najmlađa u grupi. O medalji su odlučivale nijanse. Ovaj turnir je odlična priprema za Prvenstvo centralne Srbije za mlađe dečake i devojčice koje nas očekuje do kraja meseca.” rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
Na međunarodnom turniru koji je danas održan u Aleksincu učestvovalo je više od 400 džudista iz šest evropskih zemalja. Po broju osvojenih bodova džudisti kluba „Ipon 010“ zauzeli su 13. mesto od ukupno 56 klubova.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu