” Na ćilimu duhovnosti i tradicije ” projekat udruženja “Milica”

06.09.2022. 13:28

Udruženje “Milica” je 4. septembra 2022. godine, u okviru projekta “Na ćilimu duhovnosti i tradicije” organizovala posetu crkvi Svetog Nikole u Krupcu i manastiru Uspenje Presvete Bogorodice u Sukovu.
Dvadesetak učenika od III od IV prisustvovalo je jutarnjoj liturgiji u Crkvi Svetog Nikole u Krupcu. Prilikom obilaska sela, deca su posetila i Mlin Krupac i Sodadžijsku radnju Karanfil.
Kruna izleta svakako je bio obilazak Manastira u Sukovu, gde su se mališani upoznali sa istorijom samog manastira, kao i načinom izrade tamjana. Deca su bila oduševljena toplim gostoprimstvom i prezentacijom o manastiru monaha Teofila, kao i živorinjama i prirodom na samom manastirskom imanju.
Autorke projekta Cica Aleksić, Marija Šarović i Brankica Vidojević,upoznaće mališane sa spomenicima kulture u Pirotu, znamenitim ličnostima, a uskoro sledi i prezentacija o pirotskim česmama.
Cilj projektaje je da se dečja pažnja preusmeri na ljubav prema zavičaju, tradicionalnim vrednostima i novim saznanja koja će im pomoći da budu ponosni na sebe, svoje poreklo, svoje uspešne sugrađane, prirodu i brojne znamenitosti Pirota i okoline.

Projekat je, u okviru Pirotskog kulturnog leta, podržao Grad Pirot sa 80. 000 dinara.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu