Pirot domaćin prvenstva u džudou – takmičarski džudo prvi put u sportskoj istoriji Pirota

16.09.2022. 13:14

Džudo klubu „Ipon 010“ iz Pirota ukazana velika čast i poverena suorganizacija dva Prvenstva centralne Srbije za mlađe dečake i devojčice i starije poletarce. Prvenstva će biti održana u subotu 24. septembra 2022. godine u hali „Kej“.010“ Organizator Prvenstva je Džudo savez centralne Srbije, tehniči organizator džudo klub „Ipon 010“ a domaćin grad Pirot, odnosno Sportski centar.
Juče je u Pirotu boravila i delegacija Džudo saveza koja se na licu mesta uverila da u Pirotu postoje idealni uslovi za organizaciju turnira u džudo sportu na svim nivoima.
„Rešili smo da zajedno organizujemo ova prvenstva jer Pirot pripada regiji centralne Srbije, a džudo klub „Ipon 010“ je dokazao svojim rezultatima i radom da je ozbiljan klub i pouzdan partner Džudo saveza.Svi ćemo se truditi da takmičenje bude organizovano na vrhunskom nivou i da deca odu puna utisaka iz Pirota sa željom da se što pre vrate sledeće godine, možda i na nekom turniru ili nekom drugom prvenstvu. Pirot je već prepoznatljiv po džudo sportu. Iako tradicija nije na vašoj strani, sportski rezultati u poslednje vreme jesu, jer ste postali poznati klub u našem savezu. To je jako važan preduslov za dalje rezulate na međunarodnoj sceni“, zaključio je prof. dr Mirsad Nurkić, predsednik Džudo saveza centralne Srbije.
„Izuzetno sam zadovoljan i ponosan što će Piroćanci prvi put u istoriji imati prilike da gledaju takmičarski džudo. To je rezultat našeg dobrog rada u proteklom periodu i podrške koju imamo u džudo savezima, gradskoj upravi i Sportskom centru. Trudićemo se da džudo klub „Ipon“ dogodine organizuje jedan veliki međunarodni džudo turnir. Naš klub Ipon će na ova dva prvenstva predstavljati desetak najboljih mladih džudista od kojih očekujemo dobre rezultate, posebno od mlađih devojčica i dečaka koji su u prilici da ostvare plasman na Prvenstvo Države. Za starije poletarce, Prvenstvo centralne Srbije je najviši rang takmičenja. Očekujemo učešće oko 300 takmičara iz četrdesetak klubova. Džudisti će se boriti na tri borilišta, na profesionalnim strunjačama po standardima Međunarodne džudo federacije. To je ujedno bila i najveća prepreka jer Pirotu nedostaju ovakve strunjače, pa smo zahvaljujući saradnji i pomoći Sportskog centra i Džudo saveza centralne Srbije uspešno rešili ovaj problem. Na ovo prvenstvo pozivamo sve Piroćance, ljubitelje sporta. Ulaz u halu „Kej“ je besplatan. Svi rezultati borbi moći će uživo da se prate na sajtu live.judo.rs “, rekao je Danilo Drašković, trener judo kluba „Ipon 010“.
Iako, džudo klub „Ipon 010“ postoji nepune dve godine, svojim zalaganjem, radom i entuzijazmom uspeli smo da okupimo oko stotinu mladih, koji vredno treniraju i da osvojimo više od stotinu medalja na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu