Krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

23.09.2022. 12:40
policija-auto-vozilo-1332510636-138666

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštili su iz Policijske uprave Pirot.
On se sumnjiči da je, juče popodne kod sela Poljska Ržana, izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozio traktor sa neosvetljenim priključnim vozilom na koji je naleteo šleper koji se kretao iza, a koji se nakon toga sudario sa automobilom koji je dolazio iz suprotnog smera.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač i suvozač u automobilu su teže povređeni, dok je vozač traktora zadobio lake telesne povrede.
Iz Policijske uprave apeluju na vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da priključci za radove budu označeni na propisan način.
Takođe, podsećaju vozače ovih vozila da ne voze pod dejstvom alkohola, kao i da ne nanose blato na kolovoz.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot