„Miholjski susreti sela“ oživeli staroplaninsko selo Dojkinci – video

26.09.2022. 13:21

“Miholjski susreti sela” organizovani su u subotu u Dojkincima. Ova manifestacija okupila je veliki broj ljudi iz staroplaninskih sela i Pirota, ali i iz drugih gradova naše zemlje.
Posetioci su se zabavljali uz bogat kulturno – umetnički program i izložbu “Darovi netaknute prirode”, a organizovana su i gastronomska i sportska takmičenja.
U kategoriji “Starinska jela od krompira” prvo mesto zauzeo je Radiša Panić, drugo Radmila Najdanović a treće Dragan Minčić.
U kategoriji “Posne čorbice” prvo mesto pripalo je Mirjani Vasić, drugo Radmili Najdanović a treće Danijeli Ćirković.
U kategoriji “Pite i banice” najbolja je bila Ljiljana Petković, drugo mesto osvojio je Dejan Nikolić, a treće Danijela Ćirković.
Titulu „Najlepši štand Miholjskih susreta sela” ove godine u Dojkincima poneo je štand „LIBIČOVI“, kome je dodeljena specijalna zlatna plaketa.
Dobitnici zlatnih medalja u sportskim takmičenjima su Panić Nikola u disciplini “skok u dalj” i Ivan Najdanović u disciplini “bacanje kamena s ramena”. U nadvlačenju konopca u ženskoj konkurenciji pobedila je ekipa u sastavu Biljana Jovičić, Andrijana Mitić, Marijana Cenić, Ivana Tričković i Mirjana Mladenović, a u muškoj najbolja je bila ekipa koju su činili Nenad Aleksić, Radiša Panić, Dušan Aleksić, Miloš Minić i Goran Golubović.
U dečijim igrama, u disciplini “skakanje u džaku” najbolja je bila Minja Mladenović, a u nošenju loptice u kašici – Anja Najdanović.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu