Srednja stručna škola obeležila Evropski dan jezika

26.09.2022. 13:39

Srednja stručna škola u Pirotu obeležila je danas Evropski dan jezika. U saradnji sa Društvom za strane jezike i književnost Srbije i Društvom školskih bibliotekara Srbije u školama se obeležava, po četvrti put, 26. septembar kao Evropski dan jezika. Evropski dan jezika slavi višejezičnost, višekulturnost i interkulturnost, toleranciju, otvorenost, radoznalost i celoživotno učenje.
Nastavnici i učenici Srednje stručne škole su kroz nekoliko aktivnosti, upoznali učenike sa evropskom porodicom jezika čiji sastavni deo je i naš jezik.
Učenici drugog razreda izradili su plakat na temu različitih jezika dok su učenici četvrtog razreda izradili ovim povodom plakat sa pesmama na engleskom jeziku.
Učenici su učestvovali u interaktivnom kvizu koji je imao za cilj da, kroz zabavu i takmičenje u brzini, učenici prepoznaju reči i izraze iz stranih jezika ali i dijalekata koji se koriste u našoj zemlji.
U realizaciji aktivnosti učestvovali su učenici prvog, drugog i četvrtog razreda kao i profesorke Nikolov Tijana (profesorka francuskog jezika), Nataša Aleksić i Maja Manić (profesorke engleskog jezika) i Dušica Golubović (profesorka predmeta Ustav i prava građana).

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu