Produžen rok za nacionalni foto konkurs – Biti mlad u Srbiji!

20.10.2022. 08:50

Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija produžilli su rok za dostavljanje fotografija na konkursu za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji „Biti mlad u Srbiji“. Fotografije možete dostaviti do 5. novembra 2022. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.
Tema konkursa je „Biti mlad u Srbiji“. Pozivamo mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina da dokumentuju kako žive mladi ljudi u Srbiji, koji su njihovi ciljevi, nade, aktivnosti, kako se provode, kako se obrazuju i putuju, volonterski rad i aktivizam mladih, itd. Na ovaj način želimo da obeležimo Evropsku godinu mladih koja se obeležava 2022.
Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom Zabavniku. Izložba 20 najboljih fotografija biće održana krajem 2022.
Konkurs je otvoren za:
– sve mlade fotografe starosti od 15 do 30 godina (prema Zakonu o mladima u Srbiji, omladina ili mladi su lica od navršenih 15 godina do navršenih 30 godina života). Maloletni fotografi moraju obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja;
– projekte iz sektora omladine, kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave mladima i inkluzijom mladih, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.
Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije i nagraditi vaučerima za kupovinu foto i elektronske opreme u dinarskoj protiv vrednosti od:
prva nagrada – 1.000 evra;
druga nagrada – 500 evra;
treća nagrada – 300 evra.
Žiri će dodeliti i „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji“.
Stručni žiri će izabrati 19 najboljih fotografija (uključujući i tri nagrađene), kao i jednu najbolju fotografiju pristiglu od autora sa EU projekata koje će biti objavljene na veb stranici i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji.
Ukoliko nemate profesionalni foto-aparat, nemojte da brinete jer će naš žiri uzimati u obzir i fotografije načinjene mobilnim telefonom.
Radove će ocenjivati žiri u sastavu:
Vladimir Živojinović, mladi foto-reporter www.vladimirzivojinovic.com;
Prof. Aleksandar Kelić, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu;
Milana Petrović, National Geographic Srbija;
Igor Rill, Politikin Zabavnik
Dimitrije Prokopović, Erazmus studentska mreža Srbije
David Pužado, Belgrade Photo Month;
Daliborka Nikolić, EU info mreža
Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.
Fotografije tela koje na bilo koji način objektivizuju mlade ljude, ili koje su uvredljive, neće biti uzete u obzir!
Za maloletna lica prikazana na fotografijama neophodno je obezbediti odobrenje od roditelja ili staratelja.
VAŽNO: Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu pronađite ovde.
Organizator zadržava pravo da promeni uslove konkursa u bilo kojoj fazi, uz pravovremeno obaveštenje takmičarima putem vebsajta europa.rs i društvenih mreža EU u Srbiji.
EU INFO MREŽA

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu