Javni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

10.11.2022. 14:58

U Republici Srbiji, u poslednje tri godine, usled prevrtanja na traktorima bez zaštitnog rama, nastradalo je čak 86 lica, van javnih puteva (njiva, šuma, livada). U istom periodu, u saobraćajnim nezgodama na putevima sa učešćem traktora poginulo je 78 lica. Prema tome, u poslednje tri godine, poginulo je 164 vozača traktora, dok je oko 360 vozača povređeno.
Procena je da u Republici Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitne kabine ili rama.
Sa ciljem da se minimiziraju povrede vozača traktora kada eventualno dođe do nezgode usled prevrtanja, Agencija za bezbednost saobraćaja RS je, na osnovu Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor (,,Službeni glasnik RS” broj 107/22), objavila:JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA SUBVENCIONISANU DODELU ZAŠTITNOG RAMA ZA UPOTREBLJAVANI TRAКTOR
Obaveštavamo sva zainteresovana fizička i pravna lica koja ispunjavaju uslove Uredbe, da zaključno sa 30. novembrom 2022. godine mogu podneti zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor. Sve informacije o načinu podnošenja prijave, modelima traktora na koje se subvencija odnosi, rokovima za podnošenje i potrebnoj dokumentaciji građani mogu preuzeti putem sledećeg linka:
https://www.abs.gov.rs/sr/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog–rama-za-upotrebljavani-traktor
Takođe, informacije u vezi sa ovim javnim pozivom zainteresovana lica mogu dobiti na e-mail: subvencijaram@abs.gov.rs i putem broja telefona: 0113014442.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu