Do 1. decembra otvoren Javni poziv grada Pirota za dostavljanje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada

16.11.2022. 12:08

Кomisija za dodelu javnih priznanja i nagrada raspisala je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2022. godinu: Zvanja „Počasni građanin Grada Pirota“ i „Zaslužni građanin Grada Pirota“; nagrade u vidu medalja i plaketa – Nagrada „28. decembar“ i Nagrada „28.decembar“ – Posebno priznanje.
Zvanje „Počasni građanin Grada Pirota“ dodeljuje se za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, kao i za izuzetna dostignuća i dela koja doprinose razvoju i afirmaciji Grada Pirota. Ovo priznanje može se dodeliti državljaninu Republike Srbije i državljanima drugih država.
Zvanje „Zaslužni građanin Grada Pirota“ dodeljuje se pojedincima koji su rođeni ili žive na teritoriji Grada Pirota, za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, unapređivanje međunarodne saradnje, kao i dostignuća i dela čiji su efekti za razvoj, status i afirmaciju Grada Pirota evidentni kroz duži vremenski period. Zvanje „Zaslužni građanin Grada Pirota“ može se dodeliti i posthumno.
Nagrada „28. decembar“ dodeljuje se za izuzetna dostignuća u privredi, maloj privredi, poljoprivredi, zdravstvu, informisanju, sportu, obrazovanju, kulturi, pronalazaštvu i drugim oblastima.
Nagrada „28.decembar“- Posebno priznanje dodeljuje se povodom značajnih jubileja, završetka akcija od posebnog interesa za Grad Pirot, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera, pojedincima, mesnim zajednicama, preduzećima, institucijama i ustanovama.
Podnosioci predloga obavezno dostavljaju sledeće :
– Predloge za dodelu javnog priznanja i nagrade sa naznakom za koju oblast se predlaže kandidat i za koju vrstu nagrade na propisanom obrascu;
– Detaljno obrazloženje predloga sa biografijom predloženog kandidata sa dovoljno činjenica za odlučivanje i ocenu vrednosti doprinosa, rezultata i zasluga;
– Fotokopije dokumenata kojima se dokazuju i potkrepljuju navodi iz obrazloženja, ukoliko takva dokumenta postoje za predloženog kandidata.
Predloge za dodelu javnih priznanja i nagrada mogu podneti sva fizička i pravna lica, s tim da predlagač i predloženi ne mogu biti isto lice.
Rok i način dostavljanja predloga
Obrazloženi predlozi, sa odgovarajućim prilozima (fotokopije) za dodelu javnih priznanja i nagrada se podnose u pisanoj formi u zatvorenoj koverti Кomisiji za dodelu javnih priznanja Grada Pirota do 01.12.2022. godine sa naznakom „Кomisija za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2022. godinu“ na adresu: Grad Pirot- Кomisija za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2022. godinu; ul.Srpskih vladara br. 82 Pirot ili lično, u uslužnom centru, na šalteru pisarnice Gradske uprave Grada Pirota.
Obrazac predloga može se preuzeti na internet stranici Grada Pirota www.pirot.rs ili u uslužnom centru Gradske uprave Pirot na šalteru informacija. Neblagovremeni predlozi neće biti uzeti u razmatranje. Sve informacije u vezi Javnog poziva mogu se dobiti na br. telefona 305-503 – Tamara Nikolić.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu