(Ne)briga o kulturnom nasleđu, izložba fotografija u Muzeju Ponišavlja

04.04.2023. 18:26

Tradicionalna izložba fotografija „(Ne)briga o kulturnom nasleđu 2023“ održaće se od 16. do 20. maja, za vreme trajanja manifestacije „Muzeji za 10“. Izložba na kojoj će biti izložene fotografije pristigle na konkurs realizovaće se u prostoru srednjevekovne tvrđave „Kale“ na otvorenom. Konkurs je otvoren za prijave učesnika od 5. aprila do 3. maja.
Tema konkursa su fotografije koje prikazuju kulturno nasleđe u našem regionu. Prijave uključuju fotografije spomenika kulture, arhitekture, muzeja, građevina, nematerijalnog kultrunog nasleđa, tradicionalnih kulturnih manifestacija i slično.
Zainteresovani učesnici mogu poslati prijave na: muzejpirot@gmail.com sa imenom i prezimenom autora i kratkim opisoom fotografije koja mora biti u JPG formatu.
Najbolje fotografije će biti predstavljene na izložbi koja će se održati u srednjem gradu pirotske tvrđave ili na platou ispred stalne arheološke postavke, a najbolji fotografi će biti nagrađeni novčanom nagradom. Takođe, sve fotografije biće objavljene na sajtu i fejsbuk stranici muzeja. Povodom izložbe biće odštampan i katalog sa najboljim fotografijama sa ciljem da se promoviše važnost očuvanja i zaštite kulturnog nasleđa.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu