Pirotski dzudisti: sakupljači medalja

23.04.2023. 21:53

Pirotski džudisti osvojili su šest medalja na međunaronom turniru „Vuk open“ u Nišu.
Sofija Jovičić, Vuk Tošići i Mihajlo Nešić, osvojili su zlatne, Mia Nikolić srebrnu medalju, a Maša Potić i Teodora Petrović osvojile su bronzana odličja na međunarodnom turniru „Vuk Open“ koji je danas održan u Nišu. Na turniru je učestvovalo oko 250 džudista iz 34 kluba iz Rumunije, Bugarske, Makedinije i Srbije u kategorijama mlađe devojčice i dečaci, starije devojčice i dečaci i kadeti. Pirotski džudo klub „Ipon 010“ predstavljalo je 15 takmičara.
“Кonkurencija ove godine nije bila previše jaka, pa smatram da su rezultati mogli da budu i bolji. Većina takmičara nije bila dovoljno skoncentrisana, a pravili su i mnogo početničkih grešaka. Ovo ćemo sve pažljivo analizirati na treninzima. Trudićemo se da otklonimo sve greške“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010.
“I dalje naporno treniramo, jer je sezona u punom jeku. Već u utorak očekuje nas Prvenstvo Srbije za osnovne i srednje škole, a sledeće nedelje je Prvenstveno centralne Srbije za juniore“, naglašava trener Danilo Drašković.
U revijalnom delu turnira nastupili su najmlađi članovi Džudo kluba Ipon 010 koji su rođeni 2014. 2015. i 2016. godine. Za desetoro, od dvanarstoro džudista ovo je bio prvi izlazak na biralište.
“Jako smo ponosni na naše najmlađe džudista jer su pokazali izuzetan borbeni duh i sportski karakter. Iako su borbe bile revijalnog karaktera deca su se borila kao pravi takmičari i oni su budućnost našeg kluba”, rekao je Marko Cenić, trener Džudo kluba Ipon 010.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu