Pirotski džudisti na trening kampu u Boru, pripreme za nastavak sezone

28.08.2023. 13:05

Desetoro džudista pirotskog kluba „Ipon 010“ svih uzrasnih kategorija i trener Danilo Drašković, protekla četiri dana boravili su na trening kampu u Boru. Oko 350 takmičara iz sedam država učestvovalo je u radu ovog kampa. Jedan od trenera na kampu bio je i Aleksandar Кukolj, reprezentativac Srbije i vicešampion sveta u džudou. Počasni gost kampa bio je Vuk Rašović, jedan od najboljih jugoslovenskih džudista svih vremena.
„Treninzi su bili izuzetno korisni, kako za decu, tako i za trenere. Džudisti su bili podeljeni u dve grupe, mlađu i stariju, a svakoga dana imali su po dva treninga. Bilo je izuzetno naporno, ali mislim da smo dobro odradili bazične pripreme i da je ovaj trening kamp došao u pravom trenutku, kada deca vežbaju tehnike. Imali su odlične sparing parnere iz klubova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske i Austrije. Naš reprezentativac Aleksandar Кukolj, koji je pre nekoliko dana osvojio zlatnu medalju na evropskom kupu u Zagrebu, mladim džudistima je pokazao interesantne tehnike i zahvate koje koristi. Deca su imala prilike da se druže i sa Vukom Rašovićem, legendom ovog sporta, nosiocem purpurnog pojasa 10. dan. Trening kampom, džudo klub iz Bora obeležio je jubilej, 60 godina uspešnog rada“, izjavio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“ sumirajući utiske sa kampa u Boru.
„Sezonu nastavljamo već 3. septembra, kada nas očekuje jak međunarodni turnir u Aleksincu. Zato smo ovogodišnje pripreme počeli ranije, još 31. jula. Protekla polu-sezona, bila je veoma uspešna, jer su naši takmičari osvojili 125 medalja (25 zlatnih, 34 srebrne i 66 bronzanih) na turnirima i prvenstvima u zemlji i inostranstvu. Očekujemo do kraja godine još bolje rezultate. Pozivamo sve devojčice i dečake da nam se priduže na treninzima, jer škola džudoa je već počela sa radom.“, naglasio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“ .

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu