Narodna biblioteka Pirot na BIBLIONETU u Somboru

12.09.2023. 10:45

U organizaciji Zajednice matičnih biblioteka Srbije i Gradske biblioteke Karlo Bjelicki u Somboru održan je 17. stručno-naučni skup BIBLIONET 2023. Tema ovogodišnjeg stručnog skupa bila je Deca i mladi: biblioteke za nove generacije.
BIBLIONET je ove godine okupio 170 bibliotekara iz čitave Srbije, kao i goste iz regiona, a predstavljena su i iskustva bibliotekara iz Nemačke.
Rad sa decom i mladima u Narodnoj biblioteci Pirot prezentovale su bibliotekarke Marija Šarović i Narcisa Aleksić. U radu su, pored fondova, predstavljene različita iskustva u višedecenijskom radu sa decom, od Oglednog centra (u čijem sastavu je bilo lutkarsko pozorište, škola stranih jezika…), preko akcije Čitalačka značka, Smotre recitatora, različitih kreativnih radionica za decu (likovnih, dramskih, govornih, zavičajnih, biblioterapeutskih…), do obeležavanja značajnih jubileja u čast različitih dečjih pisaca. U radu je istaknuta i saradnja Biblioteke sa ostalim ustanovama u kulturi, medijskim kućama, obrazovnim ustanovama, udruženjima, sa osvrtom na poslednji period rada u kojem je NBP intenzivirala akcije namenjene deci i mladima. Pored direktorke Bojane Ćirić i bibliotekara NBP, ovogodišnjem BIBLIONETU prisustvovala je i diplomirani bibliotekar Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Jelena Stamenović.
BIBLIONET se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva Republike Srbije, a otvorio ga je dr Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu