Medalje za pirotske džudiste

18.09.2023. 09:12

Džudisti kluba “Ipon 010” iz Pirota osvojili su jedanaest odličja na međunarodnom turniru sportskog kluba “Levski”, koji je ovog vikenda održan u Sofiji u Bugarskoj. Sofija Jovičić osvojila je zlatnu medalju, Katarina Nacić, Luka Golubović, Ognjen Veljić i Marko Nikolić srebrne medalje, a Sara Rakić, Staša Rakić, Tara Krstić, Janko Potić, Vuk Tošić i Nikola Đurov bronzane medalje.
“Mlađe devojčice i dečaci napravili su sjajan rezultat, jer je svaki od desetoro džudista osvojio medalju. To je odlična najava za prvenstvo centralne Srbije koje nas očekuje narednog vikenda. U jakoj konkurenciji kadeta Sofija Jovičić osvojila je zlatnu medalju i time pokazala da je u dobroj formi, dok je Janko Ignjatović, koji je tek početnik, osvojio odlično peto mesto”, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba “Ipon 010”, neposredno po završetku takmičenja.
“Sledeće sedmice naš džudo klub je jedan od promotera Evropske nedelje sporta. Pozivam svu decu i roditelje da provere zašto je džudo jedan od najpopularnijih olimpijskih sportova i da se pridruže našem timu koji je od početka godine osvojio skoro 150 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima”, naglasio je trener Drašković.
Na dvodnevnom međunarodnom turniru u organizaciji džudi kluba “Levski” iz Sofije učestvovalo je više stotina džudista iz pet zemalja.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu