16 medalja i pehar za Džudo klub „Ipon 010“

09.10.2023. 09:27

Pirotski džudisti nastavili su da nižu uspehe na međunarodnim turnirima. Danas je 14 džudista sa trenerima Markom Cenićem i Danilom Draškovićem u Pirot donelo 16 medalja i šampionski pehar sa Internacionalnog turnira koji je održan u Prilepu u Severnoj Makedoniji. Pojedini takmičari, pošto to dozvoljava pravilnik Džudo saveza Severne Makedonije,  nastupili su u dve uzrasne kategorije i osvojili po dve medalje.  Dve zlatne, pet srebrnih i devet bronzanih medalja, današnji je bilans najboljih takmičara Džudo kluba „Ipon 010“. Pehar je osvojila ekipa mlađih devojčica i dečaka.

„Sjajan nastup i uspeh svih naših džudista. Borbama su pristupili izuzetno zrelo i svi su bili maksimalno požrtvovani. Mnogi su imali izuzetno teške borbe, sa jako dobrim protivnicima koji su šampioni svojih država. Sofija Jovičić u kadetskoj konkurenciji osvojila je zlatnu medalju, a u četiri sjajne borbe iza sebe je ostavila takmičarke koje su osvajale medalje na evropskim kupovima. Zlatnom medaljom okitila se i Maša Krstić, naša najmlađa džudistkinja. Odličan nastup u starijoj grupi, sa takmičarima koji su mnogo iskusniji, imali su Luka Golubović, Janko Potić i Ognjen Veljić, a naša šampionka Mia Nikolić izgubila je zlato od prvakinje Makedonije u veoma napornoj borbi koja je trajala više od 12 minuta. Trener Marko Cenić i ja veoma smo ponosni na sve naše džudiste. Tara Krstić, Katarina Nacić, Staša i Sara Rakić, Maša Potić, Nikola Đurov, Vuk Tošić i Marko Nikolić, takođe su bili odlični”, naglasio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.

„Još jednom ističem da sam veoma ponosan na sve džudiste, jer smo u dva dana imali mnogo teških borbi na dva velika međunarodna turnira, a prešli smo više od 1000 kilometara. To je još jedan dokaz da je pirotski džudo klub postao jedan od najboljih u ovom delu Srbije. To ćemo nadam se dokazati i narednog vikenda kada u Čačku učestvujemo na Prvenstvu centralne Srbije za starije poletarce“, zaključio je trener Drašković.

 Na međunarodnom turniru „Prilep grad heroj“ koji je danas održan u Prilepu u Severnoj Makedoniji učestvovalo je više od 300  džudista iz sedam zemalja Evrope.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu